Bulgurról

Bulgurról

Tört búza. A még éretlen, vagy a meghántolt érett búzaszemeket párolják, kiszárítják, majd durvára összetörik. Tökéletes köretnek is, de nagyon egyszerűen és gyorsan teljes értékű ebédet lehet belőle készíteni. Éttermeinkben sokszor "török rizsnek" is nevezik, bár a rizshez semmi köze, csak az elkészítése hasonló.

Alapjában véve háromféle bulgurt különböztetünk meg az őrölt szemek nagyságától függően:

- Finom bulgur: általában salátákhoz, vagy fasírthoz ajánljuk.

- Normál méretű bulgur: köretnek.

- Nagy szemű bulgur: töltelékekbe.

Az első és legfontosabb célkitűzésünk, hogy minden magyar ember ismerje meg őseink egyik ételét, és, hogy minden magyar háztartásban legyen finom, egészséges bulgur.

Sajnos egyre több allergiás és egyre több „beteg” ember él ma a Földön. Ennek több oka is van, de talán az egyik legkézzelfoghatóbb és legkönnyebben orvosolható probléma az a táplálkozás. Próbáljunk meg minél több gabonafélét és zöldsége fogyasztani, és kerüljük a hormonnal kezelt húsféléket.

„A genetikai mismatch, azaz össze nem illés számos területen ássa alá a modern ember egészségét. A nyugati étrend rejtett hiányai alattomban ássák alá az egészséget, úgy, hogy a végeredményben kialakuló betegségeket "korral járónak" és sorszerűnek tekintik. Ilyen a magas vérnyomás, a szívbetegség, a sztrók és még sok "apróság", amit az évtizedeken át fennálló káliumhiány eredményez.” (Szendi Gábor)

Copyright ©2016 Bulgur Minden jog fenntartva. | Készítette: Webidea Informatika