Receptek

Elkészítés

Ati kedvence: rakott karfiol bulgurral

Ati kedvence rakott karfiol bulgurral

Hozzávalók

  • Rakott karfiolhoz:
    1 fej karfiol
    15 dkg bacon
    2 evőkanál zsemlemorzsa
    2 dl főzőtejszín
    10 dkg trapista sajt
    só, bors

    Bulgurhoz
    10 dkg vaj
    1 fej vörös hagyma
    2 bögre Bulgurland bulgur

A karfiolt sós vízben megfőzzük. Egy hőálló edényt kivajazunk, majd beletesszük a karfiolt és megszórjuk a zsemlemorzsával. A bacont felkockázzuk, belekeverjük a megsózott, és borsozott tejszínbe és ráöntjük a karfiolra. Reszelt sajttal megszórjuk a tetejét. Ezt követően sütőbe tesszük és 180 fokon légkeveréssel sütjük, amíg szép piros nem lesz.

A bulgurt megmossuk. A vajon megpároljuk a hagymát, beletesszük a bulgurt, kicsit pirítjuk, majd 1,5 szeres vízzel felengedjük. Megsózzuk. Ha felforrt átkeverjük és fedővel letakarva 15 percig főzzük. Aki csípősen szereti, keverhet hozzá chili paprikát.

Tálaláskor a bulgur mellé tálaljuk.

Jó étvágyat!

Kommentek

Copyright ©2016 Bulgur Minden jog fenntartva. | Készítette: Webidea Informatika