
Elkészítés
Ati kedvence: rakott karfiol bulgurral
Ati kedvence rakott karfiol bulgurral
Hozzávalók
- Rakott karfiolhoz:
1 fej karfiol
15 dkg bacon
2 evőkanál zsemlemorzsa
2 dl főzőtejszín
10 dkg trapista sajt
só, bors
Bulgurhoz
10 dkg vaj
1 fej vörös hagyma
2 bögre Bulgurland bulgur
A karfiolt sós vízben megfőzzük. Egy hőálló edényt kivajazunk, majd beletesszük a karfiolt és megszórjuk a zsemlemorzsával. A bacont felkockázzuk, belekeverjük a megsózott, és borsozott tejszínbe és ráöntjük a karfiolra. Reszelt sajttal megszórjuk a tetejét. Ezt követően sütőbe tesszük és 180 fokon légkeveréssel sütjük, amíg szép piros nem lesz.
A bulgurt megmossuk. A vajon megpároljuk a hagymát, beletesszük a bulgurt, kicsit pirítjuk, majd 1,5 szeres vízzel felengedjük. Megsózzuk. Ha felforrt átkeverjük és fedővel letakarva 15 percig főzzük. Aki csípősen szereti, keverhet hozzá chili paprikát.
Tálaláskor a bulgur mellé tálaljuk.
Jó étvágyat!
Kommentek