Nagyon magas a rost és ásványianyag tartalma. Magas ásványianyag-, elsősorban magnéziumtartalma hozzájárulhat az agy és az idegrendszer kiegyensúlyozott működéséhez, rosttartalma révén elősegítheti a táplálék gyorsabb emésztését és a káros anyagok bélrendszeren való áthaladását, így a vastagbélrák és epekő kialakulásának kockázatát csökkentheti. A kiemelkedően magas káliumtartalom segíthet a magas vérnyomás, és a sztrók megelőzésében, valamint jótékony hatással lehet a szívünk működésére. A B1-, B2-, B3- és B6-vitamin értékes forrásaként a máj, szem, haj és bőr egészségének megőrzéséhez is hozzájárulhat. A glikémiés indexe alacsony (34), így a lassan felszívódó szénhidrátok közé tartozik, ezért fogyaszthatják cukorbetegek, fogyókúrázók és sportolók is.
Összehasonlítva a manapság feltörekvő ételekkel, köretekkel