
Elkészítés
Lecsós bulgur pusztavámi módra
Lecsós bulgur pusztavámi módra
Hozzávalók
- Lecsóhoz:
1 szelet füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
80 dkg paradicsom
50 dkg TV paprika
csipet fekete őrölt bors
10 dkg füstölt kolbász
4 szem tojás
só ízlés szerint
Bulgurhoz
10 dkg vaj
2 bögre Bulgurland bulgur
só ízlés szerint
Kisütjük a szalonnából a zsírt, majd kiszedjük belőle. Ezen a zsiradékon dinszteljük meg a hagymát, majd beletesszük a cikkekre vágott paradicsomot, és megsózzuk. Addig főzzük, míg levet nem enged. Ekkor beletesszük a feldarabolt TV paprikát és a füstölt kolbászt. Ha a paprika megpuhult, borsozzuk, majd felforraljuk és óvatosan ráverjük a négy szem tojást. Ha kifehéredett a fehérje, akkor van készen.
A bulgurt megmossuk. 10 dkg vajat felolvasztunk és beleteszünk két bögre bulgurt, megpirítjuk, másfélszeres vízzel felengedjük, ízlés szerint sózzuk és 10-15 perc alatt fedővel letakarva puhára főzzük.
Tálaláskor alulra tesszük a bulgurt, rá a lecsót és a legtetejére a tojást.
Jó étvágyat!
Kommentek