Receptek

Elkészítés

Lecsós bulgur pusztavámi módra

Lecsós bulgur pusztavámi módra

Hozzávalók

  • Lecsóhoz:

    1 szelet füstölt szalonna
    1 fej vöröshagyma
    80 dkg paradicsom
    50 dkg TV paprika
    csipet fekete őrölt bors
    10 dkg füstölt kolbász
    4 szem tojás
    só ízlés szerint

    Bulgurhoz

    10 dkg vaj
    2 bögre Bulgurland bulgur
    só ízlés szerint

Kisütjük a szalonnából a zsírt, majd kiszedjük belőle. Ezen a zsiradékon dinszteljük meg a hagymát, majd beletesszük a cikkekre vágott paradicsomot, és megsózzuk. Addig főzzük, míg levet nem enged. Ekkor beletesszük a feldarabolt TV paprikát és a füstölt kolbászt. Ha a paprika megpuhult, borsozzuk, majd felforraljuk és óvatosan ráverjük a négy szem tojást. Ha kifehéredett a fehérje, akkor van készen.

A bulgurt megmossuk. 10 dkg vajat felolvasztunk és beleteszünk két bögre bulgurt, megpirítjuk, másfélszeres vízzel felengedjük, ízlés szerint sózzuk és 10-15 perc alatt fedővel letakarva puhára főzzük.

Tálaláskor alulra tesszük a bulgurt, rá a lecsót és a legtetejére a tojást.

Jó étvágyat!

Kommentek

Copyright ©2016 Bulgur Minden jog fenntartva. | Készítette: Webidea Informatika