
Elkészítés
Magyarosított bulgur köret ALAPRECEPT
Az eredeti bulgur köret egy kicsit magyarosítva.
Hozzávalók
- 4 személyre
10 dkg vaj
1 fej hagyma
1 konzerv paradicsompüré
2 bögre Bulgurland bulgur
1 közepes méretű tv paprika
1 közepes fej paradicsom
A bulgurt megmossuk. Oliva olajon megpároljuk a hagymát, beletesszük a bulgurt, kicsit pirítjuk, hozzáadjuk a paradicsom pürét, sót, borsot, csíkokra vágott paprikát, egész paradicsomot (kivesszük ha elkészült) majd 1,5 szeres húslevessel felengedjük. Ha felforrt átkeverjük, és 15 percre bedugjuk a sütőbe, így egyenletesen kapja a meleget és minden szem puha lesz (200 fok légkeverés). Salátadarabokkal összekeverhetjük, úgy még finomabb. Egy pohár natúr joghurttal vagy kefirrel isteni ebéd.
Jó étvágyat!
Kommentek