Receptek

Elkészítés

Édes- chilis szűz bulgurral

Édes- chilis szűz bulgur receptje

Hozzávalók

  • Édes- chilis szűz:
    60 dkg szűz pecsenye
    só, bors
    4 gerezd fokhagyma
    3 piros chilipaprika
    20 dkg paradicsom püré
    50 dkg ananász konzerv
    4 evőkanál oliva olaj
    4 evőkanál Worcestershire –szósz
    4 teáskanál fehérbor
    2 evőkanál méz
    2,5 dl zöldségleves (instant)
    2 csapott teáskanál étkezési keményítő

    Bulgur:
    1 bögre Bulgurland bulgur (2,5 dl)
    1 kisebb fej hagyma
    5 dkg vaj
    0,7 l forró víz
    só, bors, ételzesítő

A húst megmossuk, megszárítjuk és vékony csíkokra vágjuk.  A fokhagymát megpucoljuk és apró darabokra vágjuk. A Chilipaprikát megtisztítjuk, félbevágjuk, kimagozzuk és vékony karikákra szeljük. Az ananászt szűrőben lecsöpögtetjük. A húst sózzuk, borsozzuk (nem kell állni hagyni)  és wokban felhevített olajban kb. 3 perc alatt  aranybarnára pirítjuk. A fokhagymát és a chilipaprikát hozzá adjuk és kb. 1 percig együtt sütjük. Az ananászt is bele tesszük és kb. 2 percig sütjük, majd hozzá adjuk a paradicsom pürét, ha felforrt,  akkor az ecettel a Worcesterahire szósszal, a borral és a mézzel ízesítjük. Felöntjük kb. 1,25 dl levessel. A keményítőt a maradék levessel simára keverjük, és egyenletesen elosztva a húsra öntjük. Jól elkeverjük és kb. 2 percig főzzük. Bulgur, párolt zöldség illik hozzá.

A bulgur elkészítése: a hagymát felvágjuk és a vajon megdinszteljük. A bulgurt megmossuk, a 0,7 l vizet felforraljuk. Amikor kész a hagyma rátesszük a bulgurt, kicsit pirítjuk majd felöntjük a forró vízzel, ízesítjük és kb.20 perc alatt készre főzzük, és még 20 percig állni hagyjuk.

Jótanács: én a bulgurt, úgy mint a rizst sütőben késztem. Pirítás után, hozzáadom a vizet, ízesítem, letakarom fedővel,  miután felforrt átkeverem és előmelegített sütőbe 200 fokon 20 percig  sütöm, majd ha van rá idő még 20 percig hagyom a lekapcsolt sütőben.

Kommentek

No Comments Yet...

Leave a reply

Your email address will not be published.

Copyright ©2016 Bulgur Minden jog fenntartva. | Készítette: Webidea Informatika