 
          Elkészítés
Édes- chilis szűz bulgurral
Édes- chilis szűz bulgur receptje
Hozzávalók
- Édes- chilis szűz:
 60 dkg szűz pecsenye
 só, bors
 4 gerezd fokhagyma
 3 piros chilipaprika
 20 dkg paradicsom püré
 50 dkg ananász konzerv
 4 evőkanál oliva olaj
 4 evőkanál Worcestershire –szósz
 4 teáskanál fehérbor
 2 evőkanál méz
 2,5 dl zöldségleves (instant)
 2 csapott teáskanál étkezési keményítő
 
 Bulgur:
 1 bögre Bulgurland bulgur (2,5 dl)
 1 kisebb fej hagyma
 5 dkg vaj
 0,7 l forró víz
 só, bors, ételzesítő
A húst megmossuk, megszárítjuk és vékony csíkokra vágjuk. A fokhagymát megpucoljuk és apró darabokra vágjuk. A Chilipaprikát megtisztítjuk, félbevágjuk, kimagozzuk és vékony karikákra szeljük. Az ananászt szűrőben lecsöpögtetjük. A húst sózzuk, borsozzuk (nem kell állni hagyni) és wokban felhevített olajban kb. 3 perc alatt aranybarnára pirítjuk. A fokhagymát és a chilipaprikát hozzá adjuk és kb. 1 percig együtt sütjük. Az ananászt is bele tesszük és kb. 2 percig sütjük, majd hozzá adjuk a paradicsom pürét, ha felforrt, akkor az ecettel a Worcesterahire szósszal, a borral és a mézzel ízesítjük. Felöntjük kb. 1,25 dl levessel. A keményítőt a maradék levessel simára keverjük, és egyenletesen elosztva a húsra öntjük. Jól elkeverjük és kb. 2 percig főzzük. Bulgur, párolt zöldség illik hozzá.
A bulgur elkészítése: a hagymát felvágjuk és a vajon megdinszteljük. A bulgurt megmossuk, a 0,7 l vizet felforraljuk. Amikor kész a hagyma rátesszük a bulgurt, kicsit pirítjuk majd felöntjük a forró vízzel, ízesítjük és kb.20 perc alatt készre főzzük, és még 20 percig állni hagyjuk.
Jótanács: én a bulgurt, úgy mint a rizst sütőben késztem. Pirítás után, hozzáadom a vizet, ízesítem, letakarom fedővel, miután felforrt átkeverem és előmelegített sütőbe 200 fokon 20 percig sütöm, majd ha van rá idő még 20 percig hagyom a lekapcsolt sütőben.


Kommentek