
Elkészítés
Pásztor bulgur Tini módra
Pásztor bulgur Tini módra, ahogyan Mindenki szereti!
Hozzávalók
- 50 dkg csirkemáj
1 nagy fej hagyma
25 dkg zöldborsó
1 paprika
1 paradicsom
Ízlés szerint pirospaprika, bors
zsír
A hagymát apróra vágjuk, zsírban megdinszteljük, közben a májat megtisztítjuk, és feldaraboljuk.A hagymára ízlés szerint pirospaprikát szórunk, elkeverjük, beletesszük a májat, átkeverjük, és, ha kifehéredett, annyi vizet öntünk alá, hogy félig ellepje a máját, és hozzáteszünk 1 paprikát és 1 paradicsomot (aki szereti, csemege Piros Aranyat vagy gulyáskrémet is nyomhat hozzá, én a gulyáskrémet szoktam használni). Nem kell sokáig főzni, 15 -20 perc alatt készen van, meghintem borssal, és hozzákeverem a fagyasztott zöldborsót, a borsóval már nem kell főzni.Egy mély hőálló edénybe öntöm a korábban megfőzött bulgurt, arra rá merem a zöldborsós máját a szafttal együtt, összekeverem, a tetejét megszóróm reszelt sajttal és előmelegített sütőben (200 fokon) addig sütöm, míg szép színe nem lesz. Kovászos uborkával a legfinomabb :)
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Kommentek