Receptek

Elkészítés

Pásztor bulgur Tini módra

Pásztor bulgur Tini módra, ahogyan Mindenki szereti!

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemáj
    1 nagy fej hagyma
    25 dkg zöldborsó
    1 paprika
    1 paradicsom
    Ízlés szerint pirospaprika, bors
    zsír

A hagymát apróra vágjuk, zsírban megdinszteljük, közben a májat megtisztítjuk, és feldaraboljuk.A hagymára ízlés szerint pirospaprikát szórunk, elkeverjük, beletesszük a májat, átkeverjük, és, ha kifehéredett, annyi vizet öntünk alá, hogy félig ellepje a máját, és hozzáteszünk 1 paprikát és 1 paradicsomot (aki szereti, csemege Piros Aranyat vagy gulyáskrémet is nyomhat hozzá, én a gulyáskrémet szoktam használni). Nem kell sokáig főzni, 15 -20 perc alatt készen van, meghintem borssal, és hozzákeverem a fagyasztott zöldborsót, a borsóval már nem kell főzni.Egy mély hőálló edénybe öntöm a korábban megfőzött bulgurt, arra rá merem a zöldborsós máját a szafttal együtt, összekeverem, a tetejét megszóróm reszelt sajttal és előmelegített sütőben (200 fokon) addig sütöm, míg szép színe nem lesz. Kovászos uborkával a legfinomabb :)

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Kommentek

Copyright ©2016 Bulgur Minden jog fenntartva. | Készítette: Webidea Informatika