
Elkészítés
Sajtos csirke bulgurral
A sajtos csirkés bulgur receptje. Mindenki szereti!
Hozzávalók
- Sajtos csirkéhez
1/2 kg bacon
Kb. 80 dkg csirkemell
20 dkg trapista + a tetejére
3 tojás
3 evőkanál liszt
3 evőkanál tejföl
Só, bors, ételízesítő
Bulgur:
1 bögre Bulgurland bulgur (2,5 dl)
1 kisebb fej hagyma
5 dkg vaj
0,7 l forró víz
só, bors, ételzesítő
A tojást, a lisztet, a tejfölt és a reszelt sajtot összekeverjük, hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, és fűszerezzük. Az őzgerinc formát kibéleljük baconnel, beleöntjük a húsos masszát, megszórjuk reszelt sajttal, a bacon végeit visszahajtogatjuk, alufóliával letakarjuk és 180 -190 fokos sütőben kb. 50 percig sütjük. Ha puha de nem elég piros, akkor süthetjük tovább fólia nélkül.
A bulgur elkészítése: a hagymát felvágjuk és a vajon megdinszteljük. A bulgurt megmossuk, a 0,7 l vizet felforraljuk. Amikor kész a hagyma rátesszük a bulgurt, kicsit pirítjuk majd felöntjük a forró vízzel, ízesítjük és kb.20 perc alatt készre főzzük, és még 20 percig állni hagyjuk.
Jótanács: én a bulgurt, úgy mint a rizst sütőben késztem. Pirítás után, hozzáadom a vizet, ízesítem, letakarom fedővel, miután felforrt átkeverem és előmelegített sütőbe 200 fokon 20 percig sütöm, majd ha van rá idő még 20 percig hagyom a lekapcsolt sütőben.
Bármilyen savanyúság, vagy zöldség illik hozzá! Jó étvágyat kívánunk!
Kommentek