Receptek

Elkészítés

Sajtos csirke bulgurral

A sajtos csirkés bulgur receptje. Mindenki szereti!

Hozzávalók

  • Sajtos csirkéhez
    1/2 kg bacon
    Kb. 80 dkg csirkemell
    20 dkg trapista + a tetejére
    3 tojás
    3 evőkanál liszt
    3 evőkanál tejföl
    Só, bors, ételízesítő

    Bulgur:
    1 bögre Bulgurland bulgur (2,5 dl)
    1 kisebb fej hagyma
    5 dkg vaj
    0,7 l forró víz
    só, bors, ételzesítő

A tojást, a lisztet, a tejfölt és a reszelt sajtot összekeverjük, hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, és fűszerezzük. Az őzgerinc formát kibéleljük baconnel, beleöntjük a húsos masszát, megszórjuk reszelt sajttal, a bacon végeit visszahajtogatjuk, alufóliával letakarjuk és 180 -190 fokos sütőben kb. 50 percig sütjük. Ha puha de nem elég piros, akkor süthetjük tovább fólia nélkül.

A bulgur elkészítése: a hagymát felvágjuk és a vajon megdinszteljük. A bulgurt megmossuk, a 0,7 l vizet felforraljuk. Amikor kész a hagyma rátesszük a bulgurt, kicsit pirítjuk majd felöntjük a forró vízzel, ízesítjük és kb.20 perc alatt készre főzzük, és még 20 percig állni hagyjuk.

Jótanács: én a bulgurt, úgy mint a rizst sütőben késztem. Pirítás után, hozzáadom a vizet, ízesítem, letakarom fedővel,  miután felforrt átkeverem és előmelegített sütőbe 200 fokon 20 percig  sütöm, majd ha van rá idő még 20 percig hagyom a lekapcsolt sütőben.

Bármilyen savanyúság, vagy zöldség illik hozzá! Jó étvágyat kívánunk!

Kommentek

Copyright ©2016 Bulgur Minden jog fenntartva. | Készítette: Webidea Informatika