
Elkészítés
Sonkás paradicsomos bulgur
Sonkás paradicsomos bulgur receptje.
Hozzávalók
- 6-8 kisebb szelet házi sonka (kb. 3 cm)
15 dkg parizer
2 bögre Bulgurland bulgur
400 ml paradicsomszósz
só, bors, ételízesítő, bazsalikom
2 paprika
A sonkát kevés vízen megpároljuk, mikor már könnyen bele
lehet szúrni a villát, hozzákeverjük a korábban megmosott bulgurt, kicsit
pirítjuk, majd felengedjük a paradicsomszósszal, bele szeleteljük a parikat (én
csíkokra szoktam vágni), öntünk hozzá kb. 4-5 dl forró vizet, beletesszük a
felszeletelt parizert, majd ízesítjük. Sütőben sütjük, 200 fok
légkeverés, kb. 20 percig. A házi sonka helyett rakhatunk bele csirkemellet,
vagy csak parizert vagy virslit, az utóbbi kettőt nem kell előpárolni.
Rendkívül laktató, és könnyen elkészíthető J
Házi
savanyúsággal tálaljuk, jó étvágyat kívánunk!
Kommentek