Receptek

Elkészítés

Sonkás paradicsomos bulgur

Sonkás paradicsomos bulgur receptje.

Hozzávalók

  • 6-8 kisebb szelet házi sonka (kb. 3 cm)
    15 dkg parizer
    2 bögre Bulgurland bulgur
    400 ml paradicsomszósz
    só, bors, ételízesítő, bazsalikom
    2 paprika

A sonkát kevés vízen megpároljuk, mikor már könnyen bele lehet szúrni a villát, hozzákeverjük a korábban megmosott bulgurt, kicsit pirítjuk, majd felengedjük a paradicsomszósszal, bele szeleteljük a parikat (én csíkokra szoktam vágni), öntünk hozzá kb. 4-5 dl forró vizet, beletesszük a felszeletelt parizert, majd ízesítjük. Sütőben sütjük, 200 fok légkeverés, kb. 20 percig. A házi sonka helyett rakhatunk bele csirkemellet, vagy csak parizert vagy virslit, az utóbbi kettőt nem kell előpárolni.
Rendkívül laktató, és könnyen elkészíthető J
Házi savanyúsággal tálaljuk, jó étvágyat kívánunk!

Kommentek

Copyright ©2016 Bulgur Minden jog fenntartva. | Készítette: Webidea Informatika