 
          Elkészítés
Töltött bulgur fasírt
A töltött bulgur fasírt receptje. Vigyázz, apró szemű bulgurból készül!
Hozzávalók
- 1 kg apró szemű bulgur
 1/2 kg sovány darált marhahús
 2 tojás
 1 csésze víz
 3 csésze víz (bulgur áztatásához)
 1 evőkanál kanál paprika (paszta)
 1 teáskanál kömény
 3. citrom leve
 1 csokor petrezselyem
 8 csésze víz (forralni)
 1 teáskanál só
 
 A töltelékhez:
 250 g darált hús
 125 g vaj
 6 közepes méretű vöröshagyma
 1 csésze darált diót
 Fekete bors, pirospaprika
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát megdinszteljük a darált húst hozzáadjuk, és megfőzzük egy serpenyőben. Adjuk hozzá a vajat, majd főzzük fél órán keresztül. Keverjük hozzá a sót és a fűszereket. Miután kihűlt hűtőszekrényben hűtsük le.
Egy edényben a bulgurt beáztatjuk a 3 csésze forralt vízben (letakarva fedővel). Bulgurnak meg kell duzzadnia, ez akár 1 óráig is eltarthat.
A bulgurt összekeverjük a paradicsompürével, 1 teáskanál római köménnyel, 1 teáskanál sóval, majd adjuk hozzá a 2 tojást. Fél pohár vízzel lelocsoljuk, majd kézzel dagasztjuk. Addig dagasztjuk, míg a kezünkre nem tapad rá. Egy deszkán kinyújtjuk, lisztel megszórjuk. Kis szeletekre vágjuk, a közepébe beletesszük a tölteléket (1 teáskanállal, és 1 teáskanál diót. A három citrom levét egy serpenyőben összekeverjük 8 csésze vízzel, majd felforraljuk. A gombócokat ebben megfőzzük. Ha feljön a tetejére akkor van készen. Tálaláskor citromlevelekkel díszítjük, és forrón tálaljuk.
Megjegyzés: a végén olajban átsüthetjük


Kommentek