Receptek, és bulgur tápérték adatok,ITT!




Tápértékadatok
Bulgur   

Rizs
Mennyiség
100

Mennyiség
100
Kalória (kcal) 342
Kalória (kcal)
130
Lipidek
1,3 g

Lipidek
0,3 g
Koleszterin
 0 mg

Koleszterin   0 mg
Nátrium
17 mg

Nátrium
1 mg
Kálium
410 mg

Kálium
35 mg
Szénhidrát
76 g

Szénhidrát 28 g
Rost
18 g

Rost 0,4 g
Cukor
0,4 g

Cukor
0,1 g
Fehérje
12 g

Fehérje 2,7 g
A-vitamin
9 IU

A-vitamin 0 IU
Vas
2,5 mg

Vas
0,2 mg
B6-vitamin
0,3 mg

B6-vitamin
0,1 mg
Magnézium
164 mg

Magnézium
12 mg
Kalcium
35 mg

Kalcium 10 mg
D-vitamin 0 IU

D-vitamin
0 IU
B12-vitamin
0 µg

B12-vitamin 0 µg





Receptek


Oliva olajon megpároljuk a hagymát, beletesszük a bulgurt, kicsit pirítjuk, hozzáadjuk a paradicsom pürét, sót, borsot, csíkokra vágott paprikát, egész paradicsomot (ezt Ati kiszoktam venni ha elkészült) majd 1,5 szeres vízzel felengedjük. Ha felforrt átkeverjük, és 15 percre bedugjuk a sütőbe, így egyenletesen kapja a meleget és minden szem puha lesz (200 fok légkeverés). Aki csípősen szereti, keverhet hozzá csili paprikát. Az a legjobb, hogy bármilyen zöldséget keverhetünk hozzá (répa, zeller, gomba, karfiol) arra ügyeljünk, hogy pl. a répát előtte pároljuk meg. Egy pohár natúr joghurttal vagy kefirrel isteni ebéd

Várjuk a véleményét receptjeinkről!

Az Ön Neve

Az Ön email-címe




Magunkról Receptek Kapcsolat
Amikor először hallottam a bulgurról, mint egészséges ételről, azt gondoltam, hogy soha nem fogom megkóstolni. Mígnem eljött a nap, amikor Törökországban udvarisságból meg kellett ennem. A receptjeimet, Török barátom családjától tanultam, és ezeket szereném megismertetni az emberekkel. Lehetősége van a kedves felhasználónak kérdeznie, bármivel kapcsolatban.
Bővebben... Bővebben... Bővebben...