Tápértékadatok
|
Bulgur
|
|
Rizs
|
Mennyiség
|
100
|
|
Mennyiség
|
100
|
Kalória (kcal) |
342 |
|
Kalória (kcal)
|
130 |
Lipidek
|
1,3 g
|
|
Lipidek
|
0,3 g
|
Koleszterin
|
0 mg
|
|
Koleszterin |
0 mg
|
Nátrium
|
17 mg
|
|
Nátrium
|
1 mg
|
Kálium
|
410 mg
|
|
Kálium
|
35 mg
|
Szénhidrát
|
76 g
|
|
Szénhidrát |
28 g
|
Rost
|
18 g
|
|
Rost |
0,4 g
|
Cukor
|
0,4 g
|
|
Cukor
|
0,1 g
|
Fehérje
|
12 g
|
|
Fehérje |
2,7 g
|
A-vitamin
|
9 IU
|
|
A-vitamin |
0 IU
|
Vas
|
2,5 mg
|
|
Vas
|
0,2 mg
|
B6-vitamin
|
0,3 mg
|
|
B6-vitamin
|
0,1 mg
|
Magnézium
|
164 mg
|
|
Magnézium
|
12 mg
|
Kalcium
|
35 mg
|
|
Kalcium |
10 mg
|
D-vitamin |
0 IU
|
|
D-vitamin
|
0 IU
|
B12-vitamin
|
0 µg
|
|
B12-vitamin |
0 µg
|
|
|
|
|
|
Receptek
Oliva olajon megpároljuk a hagymát, beletesszük a bulgurt, kicsit pirítjuk, hozzáadjuk a paradicsom pürét, sót, borsot, csíkokra vágott paprikát, egész paradicsomot (ezt Ati kiszoktam venni ha elkészült) majd 1,5 szeres vízzel felengedjük. Ha felforrt átkeverjük, és 15 percre bedugjuk a sütőbe, így egyenletesen kapja a meleget és minden szem puha lesz (200 fok légkeverés). Aki csípősen szereti, keverhet hozzá csili paprikát.
Az a legjobb, hogy bármilyen zöldséget keverhetünk hozzá (répa, zeller, gomba, karfiol) arra ügyeljünk, hogy pl. a répát előtte pároljuk meg.
Egy pohár natúr joghurttal vagy kefirrel isteni ebéd
Várjuk a véleményét receptjeinkről!
|
Magunkról
|
Receptek
|
Kapcsolat
|
Amikor először hallottam a bulgurról,
mint egészséges ételről, azt gondoltam,
hogy soha nem fogom megkóstolni. Mígnem eljött a nap, amikor Törökországban udvarisságból meg kellett ennem. |
A receptjeimet, Török barátom családjától tanultam, és ezeket szereném megismertetni az emberekkel. |
Lehetősége van a kedves felhasználónak kérdeznie, bármivel kapcsolatban. |
Bővebben...
|
Bővebben...
|
Bővebben...
|
|